zondag 21 april 2019

Eindsprint

Afgelopen zaterdag stonden diverse vrijwilligers van DCA weer klaar om de Gelderse Dambond te ondersteunen bij de organisatie van het Gelders Kampioenschap sneldammen.

Drie DCA dammers stonden op de deelnemerslijst en schoven de schijven over het bord als razende gekken. In groep A kwam Dick Beking snelheid en scherpte tekort. De Gelderse topspelers kenden weinig medelijden en Dick moest genoegen nemen met een lage eindklassering.

In de B-groep startte Fred van Amersfoort matig met een remise en een onnodige nederlaag tegen Van Ginkel. Vlak voor de pauze werd de weg omhoog gevonden, even later weer tenietgedaan door de latere kampioen Bert Foppen. Een podiumplek en plaatsing voor het NK leek nu ver weg. Na de pauze liep het wel zeer voortvarend en de eindsprint met drie strakke overwinningen leverde toch nog een derde plek en plaatsing op.

In groep C eindigde Peter Aartsen keurig in de middenmoot. Avondmens Peter was bij daglicht al snel een paar punten armer maar herstelde zich knap.

donderdag 18 april 2019

Apeldoorns damnieuws

DCA heeft nu al een mooi seizoen achter de rug maar we gaan nog even door. De onderlinge loopt naar de eindfase en de titelstrijd is nog niet beslist.

Vanavond zal er een simultaan gehouden worden. Dat de deelnemers goede kans op een winstpartij hebben is het best bewaarde geheim van de clubavond. Een niet nader bij naam te noemen dammer uit Beemte Broekland denkt daar anders over. Ook niet-leden zijn welkom.

Vooraf gaan we kort overleggen over de nieuwe opzet van de onderlinge competitie vanaf volgend seizoen.

Ten slotte gaan we spijkers met koppen slaan of DCA volgend seizoen weer op landelijk niveau gaat spelen. Er zijn gesprekken gaande met TDT Salland om met twee combinatieteams in te schrijven. Volgende week dinsdag worden de gesprekken afgerond en weten we meer.

Op 22 en 29 juni krijgen we nog twee KNDB-evenementen in huis, maar daarover later meer.

Zaterdag sneldammen om Gelderse titels

Komende zaterdag (20 april) komen ongeveer 80 dammers in diverse klassen strijden om het Kampioenschap van Gelderland. De organisatie is in samenwerking met de Gelderse Dambond. Aanvang 10 uur. Tempo is 5 minuten plus 5 seconden bonus per zet.

Damclub Apeldoorn vaardigt drie spelers af. Dick Beking staat in Groep A voor de schier onmogelijke opgave zich te meten met diverse topspelers. Een plek bij de beste vier om plaatsing naar het NK af te dwingen lijkt te hoog gegrepen.

In Groep B zal Fred van Amersfoort een poging wagen het podium te halen. Niet geheel onmogelijk, al zal het betrokken zijn bij de organisatie de concentratie niet ten goede komen.

Peter Aartsen speelt namens DCA in groep C en lijkt kanshebber voor de hoogste plekken. Onze Frans de Jonge zal als arbiter optreden.