zaterdag 22 juni 2019

Jeugd HDC Hoogeveen winnaar NK Sneldammen voor Jeugdteams

Zaterdag werd in Apeldoorn fel gestreden door dertien viertallen om de nationale titel sneldammen. De talenten van HDC Hoogeveen werden kampioen, SNA Heerhugowaard tweede en ook was er een podiumplek voor Het Noorden uit Groningen.

Voor DCA weer een mooi evenement en voor de jonge dammers en damsters een leuke dag. Bijzonder was een experiment van dampromotor Marcel Kosters uit Haarlem. Met een live-uitzending werd razendsnel een stream op YouTube uitgezonden en van beknopte analyse voorzien. Een techniek die de damsport aantrekkelijker en dynamischer zal maken.

Rond 16.30 uur werden de prijzen uitgereikt door beoogd KNDB-bestuurslid jeugdzaken, Manuele Fl├╝ggen.

Achter de schermen was er ook nog nieuws. DCA maakte bekend op 20 november een damtoernooi voor Apeldoornse scholen te organiseren.

NK Sneldammen voor Jeugdteams live!


vrijdag 21 juni 2019

Morgen (22-6) NK Sneldammen voor Jeugdteams

Net als vorig jaar gaan de beste jeugdteams de strijd aan met elkaar en met de klok. Vanaf 10.30 uur tot laat in de middag zal de spanning te snijden zijn. Welke  teams favoriet zijn is vooraf moeilijk te voorspellen. Hoogeveen timmert stevig aan de weg de laatste jaren. En ook Wageningen wordt veelal geroemd om het jeugdbeleid.

Speciale gast deze zaterdag is Marcel Kosters, de bedenker van de DamZ sets. Dit zijn handige opklapbare dambordjes die op veel scholen,  tot in China aan toe,  gebruikt worden bij damlessen. De Haarlemmer komt morgen met een geheel ander experiment. In een soort studio zal hij live een partij uitzenden en verslag doen. De techniek om dammen mooier en leerzamer in beeld te brengen hoopt zo een volgende horde te nemen.

Behalve de snelle schuivers zijn er ook nog andere denkers in het gebouw. De KNDB geeft voorlichting over dammen in de regio en hoe dat beter te ondersteunen. Dammers uit Den Bosch, Utrecht en diverse andere plaatsen volgen deze clinic.