maandag 13 januari 2020

Halve Finale NK gestart in Apeldoorn

Net als vorig jaar organiseert DCA de Halve Finale van het NK. Afgelopen zaterdag was de eerste speeldag met twee ronden. Zowel voor spelers als organisatie een lange dag.  Namens DCA deed Albert Borreman het openingswoord. Hij noemde DCA een voormalige topclub die nu op een andere  manier aan de weg timmert. Zo is het denksportcentrum met grote regelmaat het decor van KNDB evenementen.

Frans de Jonge, dammer bij DCA en voorzitter van de KNDB opende vervolgens het toernooi. Leden van DCA verzorgden de catering en zorgden voor de semi-live invoer van de partijen. De uitslagen zijn te vinden in toernooibase. Dammer Henk Grotenhuis ten Harkel zal wel een printje maken van de tussenstand. Henk won in de ochtendronde van de doorgaans oerdegelijke Henk Kalk. In de middagronde verschalkte hij voormalig kampioen Jos Stokkel met een zeer fraaie combinatie. 

In toernooibase verzucht Ron Heusdens dat het voor oudere jongeren toch wel zware sessies zijn. Twee ronden op een dag, lange reizen. En zo is het. Zo miste hij tegen de avontuurlijke Jan van Dijk de winst. 

25 januari om 9.30 uur gaat het damfeest verder met de derde en vierde ronde
vrijdag 10 januari 2020

De mannen van Borreman verslaan Renkum.

DCA is door een 9-3 zege op Renkum geklommen naar positie 3 op de ranglijst. Hans van Hal en Marco Veneboer wonnen met slagwerk. Albert Borreman kreeg in het eindspel de wind in de zeilen.

De overige partijen werden remise. Fred van Amersfoort kwam in een gevaarlijke hekstelling met rekenwerk maar evenwicht. Frans de Jonge speelde zijn gebruikelijke klassiek met kansen. Frans had lang in de file gestaan en deed het wat rustiger.

Jan Lammers counterde vanuit een moeizame positie naar groot voordeel. Niet genoeg. Door dit resultaat is DCA geplaatst voor de nacompetitie. 

vrijdag 20 december 2019

Kerst sneldamtoernooi 2019

Op 19 december organiseerde damclub Apeldoorn een sneldamtoernooi voor de leden. De opkomst was groot en de damstenen waren 'geslepen'. Er werden acht ronden Zwitsers gespeeld van 5 min. + 5 sec. Dit leverde op veel borden mooie/leuke standen op met ook veel spektakel en slagwerk her en der.

Michel had leuke prijzen verzorgd en hij regelde ook nog het nodige 'snackwerk' tussen de partijen door. Na een kleine twee uur dammen waren de kruitdampen opgetrokken. De standen werd opgemaakt en de prijzen werden verdeeld. Winnaar in de A-groep en overall winnaar Marco mocht als eerste zijn keuze maken. De tweede en derde prijs in deze groep gingen naar Allard en Hans van H.

In de B-groep wist Michel beslag te leggen op de 1e plaats. Cees en Gino werden tweede en derde in deze groep.
Al met al een gezellige avond als afsluiter voor 2019.

Hieronder het totaal overzicht: