zondag 8 september 2019

Janick Lanting beste schooldammer van Nederland

Zaterdag werd in Apeldoorn gespeeld om de titel beste schooldammer van Nederland. De 22 beste spelers van alle landelijke schooldamtoernooien hadden zich geplaatst. Damclub Apeldoorn tekende voor de organisatie namens de KNDB.

Een bijzondere gebeurtenis voor DCA en de deelnemers. Om te mogen deelnemen was er vooraf een lange weg te gaan. Nederland is nog altijd een echt damland en in vrijwel ieder dorp of stad wordt er op scholen gedamd. De topscorers waren zaterdag in het gebouw van Denksportvereniging Apeldoorn Noord.

Albert Borreman en Hans van Hal namens DCA stonden garant voor een vlekkeloos verloop en de dammers en damsters maakten er onder toeziend oog van ouders en begeleiders een waar spektakel van. Uiteindelijk werd de strijd om de titel een ware thriller.

Melvin Koullen uit Heerlen heeft de damsport in zijn genen en leek favoriet. Hij won zijn partijen overtuigend. Janick Lanting uit Bad Nieuweschans speelde langere partijen en moest iedere partij knokken voor de winst. Dat deed hij koelbloedig. Het onderlinge duel verliep zeer spannend maar eindigde in remise. Uiteindelijk behaalden beide talenten 13 punten maar had Janick net iets meer weerstandspunten.

Kay van Zelm uit Schagen haalde met 9 punten ook nog knap het podium. Gerrit Visscher reikte vervolgens namens de KNDB de mooi bekers uit aan de trotse dammers.

DCA begint hier in de regio de komende weken met het geven van damclinics op vier scholen zodat in de toekomst mogelijk ook DCA weer op eigen talenten kan laten deelnemen. Later meer.

vrijdag 9 augustus 2019

Provinciale competitie

Vorig seizoen was voor DCA succesvol met een mooie tweede plaats in de 1e klasse Noord van de Provinciale Clubcompetitie van de Gelderse Dambond. Ook dit seizoen (2019-2020) zal DCA weer met één team deelnemen aan die competitie. Het zou mooi zijn als we het resultaat van het afgelopen seizoen kunnen evenaren of zelfs verbeteren.

De opzet voor dit seizoen is als volgt:

Er doen acht teams mee in deze klasse. Na zeven rondes zullen de nummers 1 t/m 4 en de nummers 5 t/m 8 nogmaals tegen elkaar spelen. Dit alles gebaseerd op de stand na zeven rondes. Dus totaal worden er tien rondes gespeeld.

Er zal gespeeld worden met zestallen.

Teamleider: Albert Borreman, 06 - 3814 9347

zaterdag 22 juni 2019

Jeugd HDC Hoogeveen winnaar NK Sneldammen voor Jeugdteams

Zaterdag werd in Apeldoorn fel gestreden door dertien viertallen om de nationale titel sneldammen. De talenten van HDC Hoogeveen werden kampioen, SNA Heerhugowaard tweede en ook was er een podiumplek voor Het Noorden uit Groningen.

Voor DCA weer een mooi evenement en voor de jonge dammers en damsters een leuke dag. Bijzonder was een experiment van dampromotor Marcel Kosters uit Haarlem. Met een live-uitzending werd razendsnel een stream op YouTube uitgezonden en van beknopte analyse voorzien. Een techniek die de damsport aantrekkelijker en dynamischer zal maken.

Rond 16.30 uur werden de prijzen uitgereikt door beoogd KNDB-bestuurslid jeugdzaken, Manuele Flüggen.

Achter de schermen was er ook nog nieuws. DCA maakte bekend op 20 november een damtoernooi voor Apeldoornse scholen te organiseren.