Menu

zaterdag 8 juni 2019

Dammers DCA matig in Deventer

Onze Portugees en uw schrijver waren deze week deelnemer  in de Ereklasse van het 31e Pinkstertoernooi in Deventer. Beide dammers behaalden een -1 score, niet iets om heel trots op te zijn. Heel slecht was dat natuurlijk ook weer niet, maar toch.

Hans van Hal kreeg in de 1e ronde verrassend slaag van Harry Vos uit Hengelo terwijl Fred van Amersfoort in een gelijkwaardige stand blunderde tegen  teamleider Ab Steenbergen van onze partnerclub TDT Salland.

Donderdag stond de moeder aller veldslagen op het programma. Hans kwam gewonnen te staan, nam een foute ruil en Fred won na lang ploeteren een schijf. Slordig verder spelen maakte dat het toch nog remise werd.

 In de avond moest er in Apeldoorn nog een ronde gespeeld worden om onze clubtitel. Ton Schreuders had de remise tegen Frans de Jonge voor het grijpen. Hij greep mis en was zeer teleurgesteld. Peter Aartsen kwam tegen ondergetekende met voordeel uit de opening en dat was verrassend. Uiteraard wilde Fred winnen om in de laatste ronde volgende week de titel te behalen. En er werd gewonnen. Door Peter Aartsen dus. Daarmee behoudt hij een kleine kans op het kampioenschap.

Volgende week de thriller tussen Frans de Jonge en Fred van Amersfoort waarbij laatstgenoemde alleen iets heeft aan een overwinning. In dat geval is de strijd weer open. Bij ieder ander resultaat is Frans kampioen. Volgens de geruchten gaat deze partij een gevecht op leven en dood worden. Dit terwijl Hans gaat proberen de overige leden in een simultaan van het bord te rossen. Bij de vorige simultaan lukte het iemand  om de club met 17-3 te verslaan, de vraag is of Hans dit tijdelijke record  overneemt. 

Dan terug naar Deventer. Een sprongetje naar de laatste ronde. Hans van Hal kon het toernooi nog winnen en moest dan winnen van Johan Haijtink, nam veel risico en werd zelfs ingeblikt. Fred speelde de laatste ronde tegen Harry Vos, een bizar scherp duel. Fred miste een winnende combinatie, gaf zelfs een verliezende baggerzet af, kwam vervolgens weer huizenhoog gewonnen te staan en verknoeide op onnavolgbare wijze het eindspel. Remise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten