Menu

zondag 15 december 2019

DCA boekt tweede zege op rij

Donderdag werd Harderwijk met 5-7 verslagen. De tweede zege op rij na een moeizame seizoensstart. Eerder werd Ederveen al verslagen. DCA blijft in de race voor een plek bij de beste vier ploegen.

Een snelle overwinning van Willem van Starkenburg na een mooie damzet tegen Bert Verloop bracht ons op voorsprong. Willem is nu onze topscorer. 
Onze dammende KNDB voorzitter Frans de Jonge speelde een prachtige partij tegen de moedige Bennie Dijkgraaf. Wit opende 35-30, accepteerde een opsluiting en belandde in een stelling met veel complicaties. Frans maakte daar goed gebruik van en combineerde ons team naar 0-4. 

Op de andere borden was genoeg te beleven. Fred van Amersfoort speelde met zwart een abstracte opening tegen Jakob de Vries. Het evenwicht werd lang niet verbroken. In het late middenspel dreigde er plots van alles. En ja hoor, weer tijdnood en op het beslissende moment niet koelbloedig genoeg. Rond de 50e zet is de stand van De Vries volledig verloren maar ontsnapt wonderbaarlijk met een remise. 

Dat DCA nu zou gaan winnen was vrij zeker. Albert Borreman stond wel een schijf achter tegen Jan van der Po.l De flankaanval bood redelijk compensatie. Hans Luchies stond zeer soldie en wellicht zelfs beter dan de ongeslagen Eibert Smit. Hans van Hal stond zo goed als gewonnen tegen Bert Foppen.

Korte tijd later stortte de gezonde stand van Hans Luchies in als een kaartenhuis.. Eibert Smit boekte daarmee zijn vijfde overwinning dit seizoen. Onze teamleider Albert is bezig aan een sterk seizoen en pakte alsnog zijn felbegeerde punt.

Alle ogen waren nu gericht op Hans van Hal. Tegenstander Foppen  wilde eigenlijk al opgeven. Hans kon simpel een ruiltje terugnemen en dan was het over en uit. Helaas zag hij dit niet en werd het alsnog een puntendeling. Eindstand 5-7.

Maandagavond uit naar Ede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten