Menu

maandag 24 februari 2020

Zinderend slot Halve Finale NK

Afgelopen zaterdag was de slotronde van de Halve Finale van het NK. Ons denksportcentrum was net als vorig seizoen de gastheer. Apeldoorn en dammen om de nationale titel is daarmee een herstelde traditie. Zo werd de finale vroeger regelmatig gehouden in Hotel Nieland.

Achter de schermen is het voor DCA iedere keer weer een investering. Ja, de kleine damclub is graag gastheer voor mooie evenementen. De andere kant is dat er diverse zaterdagen ingezet moeten worden voor de organisatie. Het inrichten van de zaal, de bardienst, het invoeren van de partijen en nog vele zaken meer. Gelukkig wordt het door de meeste deelnemers op waarde geschat.

Voor een damwedstrijd was het zaterdag volle bak. Vele toeschouwers namen de moeite om hun favorieten te zien. Zo werd Bart Terwel ondersteund door vele gezellige  clubgenoten uit Arnhem. Tegenstander was voormalig DCA speler Andrew Tjon A Ong. Pas in de derde barrage sloeg Bart toe en mag hij zich opmaken voor zijn debuut in de finale.

In de andere groep was zelfs een driekamp nodig. Henk Kalk en Stijn Overeem kwamen tot remise terwijl Anton van Berkel even in de wacht zat. Uiteindelijk plaatste Van Berkel zich wel door en overwinning op Stijn Overeem.

Het volgende grote evenement bij DCA is op 14 maart. Dan gaan  de schooldammers uit heel Gelderland aan de slag. Ook een team uit Apeldoorn doet mee.

Goede nieuws voor DCA is dat we ons nu weer volledig  kunnen richten op de eigen vereniging. Bijvoorbeeld de jeugdafdeling op woensdag en op het formeren van het team voor de landelijke competitie. DCA heeft besloten om definitief terug te keren in de landelijke competitie. 

Dat het organiseren van evenementen ook iets oplevert zagen we dit seizoen al eerder.  Albert was zaterdag goed bezig en vond onder de toeschouwers een dammer die bereid is ons team op zaterdag te versterken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten