vrijdag 19 oktober 2018

DCA maakt opnieuw solide indruk

Na in de 1e ronde een terecht gelijkspel tegen PDC Putten, werd deze week ook het sterke BDSV Barneveld op 6-6 gehouden. Daar zouden de Apeldoorners vooraf voor getekend hebben. Achteraf had er meer ingezeten.

Albert Borreman maakte zijn debuut voor DCA. Hij trof aan bord 1 topspeler Mathias de Kruijff. Albert toonde geen angst en speelde in dienst van het team. Hij koos voor scherp spel. Albert nam met de bezetting van het kerkhof veld wel erg veel hooi op de vork. Een lichte combinatie bracht de 2-0 op het bord.

donderdag 11 oktober 2018

Noord en Zuid

Wat een mooi samengaan van Apeldoorn Noord en Apeldoorn Zuid. Er zijn meer spelers en de gezelligheid neemt toe. Het gaat niet alleen om moeilijke analyses. Er is voor elk wat wils. Een avondje uit en voor sommigen die het serieuzer beoefenen kan dit nu ook in Apeldoorn zelf. Ieder kwartaal komen er weer nieuwe leden bij. De sfeer is gemoedelijk en nieuwe leden kunnen gemakkelijk instappen omdat de verschillen tussen de dammers niet heel groot zijn. Kortom, een mooie win-win situatie van het samen optrekken van Noord en Zuid.

dinsdag 9 oktober 2018

Oefenwedstrijden in Huissen

Na een jaar afwezigheid trok ons viertal richting Huissen voor een oefentoernooi. Een verslag van die dag volgt. Dat het een boeiende dag was met een knappe plek in de middenmoot kunnen we wel vast verklappen. Belangrijker was de terugkeer in het hol van de leeuw. Apeldoorn damt weer.

Historie