vrijdag 19 oktober 2018

DCA maakt opnieuw solide indruk

Na in de 1e ronde een terecht gelijkspel tegen PDC Putten, werd deze week ook het sterke BDSV Barneveld op 6-6 gehouden. Daar zouden de Apeldoorners vooraf voor getekend hebben. Achteraf had er meer ingezeten.

Albert Borreman maakte zijn debuut voor DCA. Hij trof aan bord 1 topspeler Mathias de Kruijff. Albert toonde geen angst en speelde in dienst van het team. Hij koos voor scherp spel. Albert nam met de bezetting van het kerkhof veld wel erg veel hooi op de vork. Een lichte combinatie bracht de 2-0 op het bord.

Dick Beking blijft een oerdegelijke dammer en trof met zwart op bord 3 de op papier zwakkere Bram Cysouw. Dick is doorgaans snel tevreden. Voor het weekend de boodschappen in huis, een Triple in de koelkast en op zaterdag nog even een ijzersterke remise tegen Leopold Sekongo. In Barneveld koos Dick aanvankelijk voor de messcherpe Springer doorstoot.  Cysouw gaf geen krimp en Dick bereikte weinig en dus 3-1.

Dit seizoen werd Hans van Hal aan de selectie toegevoegd. Hans trof het met wit prettig met routinier Jur van Ginkel. Je hoort Hans nooit zingen maar bij hem denk je aan slaapliedjes. Van Ginkel mocht aanvallen en Hans zocht rustig de omsingeling. Vaste patronen en geduldig. Je weet dat het goed komt en alles oogt logisch, 3-3.

Aan bord 6 de rentree van onze eigen Peter Aartsen. In het dagelijks leven bestuurder van te zware motorfietsen en onlangs nog een graafmachine. Peter is het cement van de club. Altijd inzetbaar, prettig in de omgang. Zo vriendelijk dat je een rustige remise verwacht. Dat moet ook de Barneveldse invaller Gijs Dekker gedacht hebben. En plots heeft Dekker een onhoudbare stelling. Een slimme voorpost en een paar dreigingen. Verbale capaciteiten. Peter speelt het handig en acteert dat hij het ook allemaal niet weet. Geduldig maakt Peter de klus af  3-5.

Nog twee borden bezig en een stunt lijkt in de maak. Willem van Starkenburg is tegenwoordig ook al een milde man geworden. Tegen Ed Blankenstijn ontstond een mooie laveerpartij. De Barnevelder mocht best denken dat hij goed stond. En juist op dat moment slaat Willem toe. Zo dachten wij. Een combinatie met damgeven en zelf doorslaan naar dam. Dat leek zeer kansrijk. Willem vergeet echter een extra schijf te geven en vervolgens wordt de vrede getekend en is het met 4-6 matchpoint.

Dan is alleen de speler/coach van de Apeldoorners nog bezig. Tegen de degelijke Evert van de Pol. Na een goede opening was het lastig inschatten hoe nu verder. Scherp spel met risico of  een rustige remise? De overige  uitslagen ontwikkelden zich boven verwachting. Remise zou genoeg zijn... Fred speelde enkele baggerzetten en kwam onnodig alsnog erg slecht te staan. De stand ging verloren en dus eindstand 6-6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten