donderdag 23 mei 2019

Damclub Apeldoorn grossiert in bestuurlijke functies

Afgelopen maand hebben (bestuurs)leden van onze damclub bestuurlijke functies op diverse niveaus verkregen.

Allereerst zijn Fred van Amersfoort en Frans de Jonge door de leden van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) gekozen voor drie jaar in de Bondsraad. De Bondsraad is het hoogste beleidsbepalende en toezichthoudende orgaan binnen de Nederlandse damsport. Een soort Tweede Kamer, maar dan binnen de damsport. Frans is aan zijn vierde en daarmee laatste termijn bezig. Fred gaat hier zijn bestuurlijke ervaring voor de eerste maal inbrengen.

Ook in de Gelderse Dambond (GDB) roerden diverse Apeldoorners zich weer. Michel van Proosdij is aangesteld in de Kascontrole Commissie van de GDB. Ook hier is Fred van Amersfoort actief als lid van een werkgroep die zich met een verandering van de competitie gaat bezighouden. Wederom Frans de Jonge is secretaris van de GDB geworden. Eind vorig jaar was hij tevens al voorzitter van het Haags Damcomité geworden: een drietal samenwerkende damverenigingen in Den Haag (DC Den Haag, De Hofstaddammers en DC Scheveningen).

Voor Denksportcentrum Noord en DCA zijn dit goede ontwikkelingen, die ons verder kunnen helpen het denksportcentrum en de damclub verder op de kaart te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten