zondag 8 september 2019

Janick Lanting beste schooldammer van Nederland

Zaterdag werd in Apeldoorn gespeeld om de titel beste schooldammer van Nederland. De 22 beste spelers van alle landelijke schooldamtoernooien hadden zich geplaatst. Damclub Apeldoorn tekende voor de organisatie namens de KNDB.

Een bijzondere gebeurtenis voor DCA en de deelnemers. Om te mogen deelnemen was er vooraf een lange weg te gaan. Nederland is nog altijd een echt damland en in vrijwel ieder dorp of stad wordt er op scholen gedamd. De topscorers waren zaterdag in het gebouw van Denksportvereniging Apeldoorn Noord.

Albert Borreman en Hans van Hal namens DCA stonden garant voor een vlekkeloos verloop en de dammers en damsters maakten er onder toeziend oog van ouders en begeleiders een waar spektakel van. Uiteindelijk werd de strijd om de titel een ware thriller.

Melvin Koullen uit Heerlen heeft de damsport in zijn genen en leek favoriet. Hij won zijn partijen overtuigend. Janick Lanting uit Bad Nieuweschans speelde langere partijen en moest iedere partij knokken voor de winst. Dat deed hij koelbloedig. Het onderlinge duel verliep zeer spannend maar eindigde in remise. Uiteindelijk behaalden beide talenten 13 punten maar had Janick net iets meer weerstandspunten.

Kay van Zelm uit Schagen haalde met 9 punten ook nog knap het podium. Gerrit Visscher reikte vervolgens namens de KNDB de mooi bekers uit aan de trotse dammers.

DCA begint hier in de regio de komende weken met het geven van damclinics op vier scholen zodat in de toekomst mogelijk ook DCA weer op eigen talenten kan laten deelnemen. Later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten