woensdag 13 november 2019

Denktank DCA nipt onderuit tegen Des van Heer Bommel

Teambaas Albert Borreman had een verjaardag, dus de auto van chauffeur Hans Luchies werd snel omgebouwd tot rijdend kantoor. Het moet ergens nabij de Echoput geweest zijn. Een zaak van timing. Op weg naar Lunteren maakte de plaatsvervangend commandant de opstelling bekend. Een heer van stand zoals Coen Bommel opent 35-30. Breinbaas Hans van Hal en schrijver dezes namen de opening nog even door. Goed voorbereid kwamen de manschappen ter plaatse alwaar de bovenbaas van de KNDB, Frans de Jonge, al stond te wachten. Vervolgens wilde het team het pand bestormen en de tegenstanders als eenvoudige doch voedzame maaktijden gaan nuttigen.

Hans Luchies kwam in het middenspel in de problemen tegen Jaap Heij. Na 45-40 spelen te veel schijven geen rol en was het berusten in een onvermijdelijk nul. Fred van Amersfoort zat dus inderdaad op bord 1 tegen Coen Bommel. De rating van Fred is dit jaar sneller gezakt dan een oude onderbroek kan zakken, als u begrijpt wat ik bedoel. De gewenste opening die Fred met zielknijper Hans had besproken kwam op het bord. Een subtiel spelbeeld. Het werd een heerlijke omsingeling en de heer van stand dacht een dodelijke dreiging naar veld 10 te hebben. Met 3-9 verzon Fred een list en Bommel moest een nadelige afwikkeling nemen. Dit deed hij niet handig en de resterende stand werd voor de Apeldoorner een soort ereronde.

Willem van Starkenburg speelde op bord 6 een degelijke partij tegen Jan Heij. Het evenwicht werd niet verbroken. Zou DCA eindelijk gaan winnen? Onze sterkste spelers zaten immers allen nog achter het bord. Dat terwijl we in onze Peter Aartsen ook nog een topper als toeschouwer hadden. Helaas eindigde de partij van Hans van Hal tegen Gerrit Stunnenberg voor ons in kommer en kwel. De variant van de Echoput bevatte een lek. Hans wilde liever niet tegen de oerdegelijke dammer die hij nu alsnog trof. Hans wilde teveel en zijn tegenstander ging als een ervaren grootgrutter beslissend met extra schijven het eindspel in.

Jan Lammers werd ook het haasje door het morsen van een schijf en later de hele partij. Jan verliest zelden en Johan de Haas bezorgde zijn team zo de zege. Hoe vreselijk was dit alles? Ja, DCA heeft de derde nederlaag op rij te pakken. Onze op papier sterkste speler Frans de Jonge won zijn partij heel knap van Annemieke van der Kraats. Frans is in topvorm, zowel op het bord als op bestuurlijk niveau. Een snellere doorbraak op het bord en als nieuwe voorzitter van de KNDB ook al slagvaardig. Een 7-5 nederlaag met lichtpuntjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten