dinsdag 17 december 2019

DCA dendert door met overwinning in Ede

Een 5-7 zege op De Kroonschijf uit Ede brengt DCA voorlopig op koers richting de nacompetitie. Mogelijk is in de laatste ronde zelfs een gelijkspel tegen Renkum voldoende voor plaatsing.

In Ede verliep het aanvankelijk zeer voorspoedig. Onze vliegende dominee Jan Lamers sloeg zonder genade toe met lichte combinatie in de opening. Tegenstander Frans Elbertsen staakte een uur later de ongelijke strijd. Allard van Tongeren vlocht diverse slagzetten in de stand en had ook snel beet. Hier was Arnold van Harn het slachtoffer.

Peter Aartsen heeft een wat moeizaam seizoen. Verbaal blijft hij ijzersterk. Op de momenten dat de stand spannend wordt weet Peter er een mooi verhaal bij te vertellen. Een misleidend verhaal uiteraard. Vervolgens slaat hij toe. Rob Vogelezang kreeg tweemaal zetjes om de oren en zo werd het 0-6. Op de overige borden waren de stellingen moeizamer. Albert Borreman kon zijn verdediging op de lange vleugel niet tijdig dichten en werd uiteindelijk geklopt door Erwin Jochemsen.

Onze topper Hans van Hal liet zich vervolgens lelijk foppen door Florian Hoeve. Een vervelend offer bleek beslissend. Er moest dus nog een punt gesprokkeld worden. Fred van Amersfoort was  bewust in een hekstelling gaan staan om spanningen op het bord te krijgen. De ervaren Evert Jochemsen had veel tijd nodig. Fred deed een wat optimistische winstpoging met een uitval naar veld 23. Jochemsen counterde en kwam er redelijk uit. Nu een punt genoeg was voor de zege, wikkelde Fred af naar een eindspel dat voldoende houdbaar was.

Een nuttige 5-7 overwinning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten