donderdag 13 februari 2020

Iedere woensdag jeugdtraining bij DCA

De afgelopen maanden heeft DCA veel inzet geleverd om het jeugddammen in Apeldoorn te starten. We kunnen gerust zeggen dat er leuke successen te zien zijn. Inmiddels wordt het denksportcentrum iedere woensdag vanaf 12.30 uur trouw bezocht door 12 leergierige jeugddammers.

Een vaste groep leden van DCA geeft damlessen en we zien het spelpeil iedere week toenemen. De kinderen hebben er lol in en ook wij trainers doen het met plezier. Op 14 maart maken de dammers gebruik van de wildcard die recht geeft op deelname aan de Halve Finale van Gelderland schooldammen. 22 teams uit Gelderland komen dan naar ons clubgebouw. De bedoeling is om in de komende maanden meer scholen te benaderen voor de gratis damlessen. 

Hoe verlopen de woensdagen tot nu toe? Ons lid Albert haalt de kinderen van school "Het Schrijvertje" en ze lopen dan als groep naar het clubgebouw. Daar eten ze een broodje en werken uit de leerboekjes. Vervolgens trainen we met behulp van de beamer op de grotere damtrucs. En natuurlijk willen de fanatiekelingen daarna met elkaar de strijd aan op het bord. Tussendoor komt Michel met de ranja en sluiten we af met een partij op het grote bord. Om 14.30 uur worden de kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Op deze manier bieden we als DCA maatwerk, al vraagt het natuurlijk ook om personele inzet. Er zijn altijd minimaal twee trainers aanwezig, meestal meer. Dit luxe aanbod kunnen we natuurlijk niet op te veel plekken tegelijk bieden. Dus nieuwe aanmeldingen van scholen krijgen wel enkele gratis proeflessen, de vervolglessen zullen dan aanvullend zijn op het huidige programma en in het clubgebouw op de woensdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten