zaterdag 8 december 2018

Ton Sijbrands geeft simultaan bij DCA

14 december vanaf 19.45 uur zal het een gezellige drukte zijn in ons denksportcentrum. De levende damlegende en oud-wereldkampioen Ton Sijbrands zal het dan opnemen tegen 24 tegenstanders. Dit evenement is tot stand gekomen dankzij Harald van Riessen. DCA is hem daar zeer dankbaar voor, temeer omdat de vereniging zelf geen middelen heeft om dit te bekostigen.


Het fenomeen damsimultaan is sinds jaar en dag een bekend gebeuren in Apeldoorn. Vele roemruchte wereldkampioenen waren al eerder ter plaatse te bewonderen. Wij noemen Ben Springer, Maurice Raichenbach, Piere Ghestem en Piet Roozenburg. Verser in het geheugen liggen nog de simultaans van Jannes van der Wal en Alexei Chizhov.

Voor Ton Sijbrands is Apeldoorn zeer bekend terrein. In de jaren zestig en zeventig vond het NK vele malen plaats in Hotel Nieland (tegenwoordig Hotel Apeldoorn). Daar ook legde de toen nog zeer jonge Amsterdammer het fundament voor diverse nationale titels. Ergens zal er ook bij deze grootheid een nostalgisch gevoel zijn. De band die bestaat tussen de damsport en onze stad is langdurig.

In de lokale media en op deze website kunnen deelnemers zich gratis aanmelden, al zal de lijst wel snel gevuld zijn. Toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten