maandag 14 januari 2019

Halve Finale NK bij DCA

Afgelopen zaterdag was mooie dag voor DCA. 16 topdammers kwamen bijeen voor de 1e en 2e ronde van de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Aan een inhoudelijke bespiegeling van de partijen gaan wij ons niet branden, dat kunnen de spelers veel beter dan wij. En anders is er altijd nog toernooibase waar de partijen flink geanalyseerd worden.


Apeldoorn heeft een lange traditie rondom het NK. Vele malen werd dit kampioenschap in  onze stad georganiseerd. Topdammen en DCA was tot voor kort een prima combinatie, zo speelde het 1e tiental diverse seizoenen in de nationale top van wat wellicht de sterkste competitie ter wereld genoemd mag worden.

Het is de vaste bezoeker van onze site inmiddels wel bekend, de plaatselijke damclub raakte de sponsoring kwijt en de damborden verdwenen zelfs even in de opbergkast. Dat werd door de inzet Denksportcentrum Noord weer snel ongedaan gemaakt. Inmiddels staat er weer een leuke en actieve damclub met het lef om evenementen te organiseren.

DCA damt inmiddels zelf weer op bescheiden niveau met een team in de bondswedstrijden. Met de ambitie om ook weer op zaterdagen op een wat hoger niveau aan de weg te timmeren. Maar bovenal willen we laten zien dat dammen een leuke sport is en dat we ook graag gastheer zijn voor andere dammers.

Als kleinere club hebben we het geluk dat we prima support krijgen van het denksportcentrum en onze schaakvrienden. Zo hield de voorzitter van de schakers het welkomstwoord, konden we de digitale klokken gebruiken en hebben we dankzij een schaker onlangs nog de simultaan met Ton Sijbrands georganiseerd. Zaterdag was de catering ook prima op orde en denken we dat alles prettig is verlopen. Zo ontvingen we positieve reacties over de ruime speelzaal.


Een extra woord van dank zijn we verschuldigd aan ons lid Hans van Hal, die zorgde voor de digitale invoer van de zetten. Dammers uit het hele land konden de partijen zo vrijwel live bewonderen. Ondanks deze service kwamen er ook nog gewoon toeschouwers naar de zaal.

Samengevat, een mooie dag en op 26 januari ronde 3 en 4 ook weer in Apeldoorn.

foto's op Google | stand en partijen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten