vrijdag 11 januari 2019

Weer zege DCA


De wedstrijd thuis tegen De Kroonschijf uit Ede heeft een keurige 7-5 overwinning opgeleverd. Speciale dank gaat uit naar Allard, die honderden kilometers aflegde om een partij te dammen. En hoe! De goochelaar uit Vaassen toverde een dure dam op het bord. Met listig spel voerde hij de druk op. Het eindspel was mooi.

Daarmee werd de stand 4-2 voor DCA. Wat gebeurde er dan voor die tijd? Dick Beking speelde een mooie aanval tegen Frans Elbertsen. Na een ruiltje stond de Edenaar wat passief opgesteld. Op zich weinig aan de hand. Vervolgens plaatst Dick een schijf op 28 en dan heeft wit gedwongen spel. Dat gaat gelijk mis en een simpel zetje doet de rest.  Peter Aartsen trof het wat slechter tegen Erwin Jochemsem. Peter kreeg een blokje schijven niet op tijd actief en dat werd langzaam fataal.

Dan gaan we over naar de partij van Hans. Graag zouden we zeggen: prima, bedankt. Toch een beetje de gewoonte als Hans speelt. Vandaag werd het een remise. Hans speelde tegen Aart Jochemsen, een slimme verdediger. Hans probeerde het wel, een wat dunne flankaanval en zwart deed eigenlijk niets. Dat niets doen leidde tot een wederzijdse doorbraak. Jochemsen had het nog wat creatiever kunnen doen maar niet winnend.

Uw teamleider speelde tegen Evert Jochemsen Sr. De zelf opgelegde missie: slopen die aardige meneer. Dat lukte enigszins: na ongeveer 16 zetten stond er inderdaad iemand vrijwel gekraakt. De vaste lezer begrijpt dan al wel dat FvA zichzelf weer eens in de positionele nesten had gewerkt. Uiteindelijk viel het mee. Het kostte wat extra tijd en rekenwerk maar alles bleef binnen de marges, 6-4 tussenstand.

Op bord 1 was onze Jan Lammers nog bezig tegen de sterke Florian Hoeve. Jan speelt dit jaar mee in de Halve Finale van het NK en dat levert DCA weer extra leuke publiciteit op. Tegen Hoeve was Jan geen moment in gevaar al leek de afwerking niet helemaal scherp uitgevoerd. Winst gemist? Daar lijkt het wel op. De 7-5 zege zet ons team iets steviger op de tweede plaats achter Barneveld. BDSV won uit in Harderwijk en blijft twee punten los.

Voor de onderlinge werd ook nog fanatiek gespeeld. Zo zette Frans een extra sprint in op weg naar de topplekken. Eigenlijk was Frans opgesteld tegen Ede. De sportieve Bosschenaar was er als de kippen bij om zijn plek af te geven. Enige minpunt van de avond was de fysieke afwezigheid van Willem. Hij herstelt goed, heeft veel babbels in de groepsapp en bleef live op de hoogte van de wedstrijd. Tegenwoordig hebben we ook nog toeschouwers en een gezellige nazit, dus we zijn aan een leuk seizoen bezig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten