zondag 6 oktober 2019

Combinatieteam DCA/TDTSalland struikelt bij landelijke rentree

Dit seizoen is DCA deels ook landelijk weer te bewonderen. Een combinatie met TDT Salland speelt met vier Apeldoorners in de gelederen. Voor DCA een rentree op landelijk niveau. Een team dat volgens teamcaptain Ab Steenbergen een goede kans heeft om in 2B mee te doen om de titel.

Afgelopen zaterdag werd het tegen de reserves van Harderwijk gelijk een peperdure 9-11 nederlaag. Onze inbreng vanuit DCA was helaas niet overtuigend. Dick Beking, transfervrij overgekomen van hoofdklasser DVSB, liep zich stuk op de solide verdediging van Ton Eekelschot. Ook Fred van Amersfoort won niet. Werd er vorig jaar nog gewonnen van Wouter van de Berg, dit jaar werd het een gelijkwaardige remise. De derde Apeldoornse remise werd behaald door Hans van Hal. Tegenstander was routinier Auke Steensma. Hans ontsnapte zelfs nog met enig geluk aan een verborgen slagzet.

Marco Veneboer maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Na de afgelopen jaren weinig gedamd te hebben was de opzet van de partij scherp te noemen. Tegenstander Jaap van de Werfhorst nam (te) fors risico. Na diverse afwikkelingen leek remise een logische uitkomst. Met een  kleine maar verrassende val in het eindspel werd Marco plotsklaps gevloerd.

Onze overige teamgenoten konden de favorietenrol in 2B ook niet bevestigen. Ab Steenbergen won wel maar dit was niet genoeg om de nederlaag van Jan van Boven te compenseren. Jan speelde zijn favoriete Springer-doorstoot, Wout Mensink ruilde de aanval nuchter weg en nam de aanval zelfs beslissend over. Overige partijen remise.

Komende dinsdag gaan de manschappen van DCA met het eigen zestal op pad voor regionale wedstrijd tegen PDC Putten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten