woensdag 9 oktober 2019

Kloknederlaag fataal tegen sterk Putten

DCA is de regionale wedstrijden in de 1e klasse begonnen met een zure 7-5 nederlaag tegen PDC uit Putten. Onze nieuwe coach Albert Borreman speelde een spannende opening tegen onze bekende damvriend Jan van de Veen. Een bekende theoretische opening gaf al snel problemen voor Albert. Met een schijf minder maakte hij er nog wel het beste van maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Allard van Tongeren speelde een positioneel degelijke partij, kreeg wel enig voordeel maar moest berusten in remise tegen Henry Kieft.

Overwinningen van Willem van Starkenburg zijn een bezienswaardigheid. Willem ging vrijwillig in een hekstelling staan maar had voldoende speelvrijheid en counterde naar schijfwinst.

Onze nestor Hans Luchies maakte het in de opening te ingewikkeld en verloor zijn aanvallende schijf tegen Jan Oost. Helaas viel dat nergens te repareren.

Hans van Hal leverde vakwerk door de sterke Peter Frans Koops een lesje degelijkheid te laten zien. Koops nam enkele aanvallende ruilen. Hans pakte rustig het wiel en sprintte er in de eindsprint langs.

Fred van Amersfoort speelde tegen Herman Arissen een mooie partij met voor beiden stevige tijdnood. In een stand vol combinaties was moeilijk te bepalen wie er beter stond. In het late middenspel werd het een waar offerfeest. Arissen offerde, liep achter een schijf, dreigde en werd verrast met een tegenoffer. De resterende stand was bij goed spel remise. Bij de reconstructie van de tijdnood bleek Fred precies een zet te kort te komen en moest voor het eerst in zijn damloopbaan een kloknederlaag slikken.

Teamleider Albert Borreman kon weinig anders dan zijn teleurgestelde mannen weer in de auto laden en de donkere bossen van de Veluwe zo snel mogelijk ontvluchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten