maandag 13 januari 2020

Halve Finale NK gestart in Apeldoorn

Net als vorig jaar organiseert DCA de Halve Finale van het NK. Afgelopen zaterdag was de eerste speeldag met twee ronden. Zowel voor spelers als organisatie een lange dag. Namens DCA deed Albert Borreman het openingswoord. Hij noemde DCA een voormalige topclub die nu op een andere  manier aan de weg timmert. Zo is het denksportcentrum met grote regelmaat het decor van KNDB evenementen.

Frans de Jonge, dammer bij DCA en voorzitter van de KNDB opende vervolgens het toernooi. Leden van DCA verzorgden de catering en zorgden voor de semi-live invoer van de partijen. De uitslagen zijn te vinden in toernooibase. Dammer Henk Grotenhuis ten Harkel zal wel een printje maken van de tussenstand. Henk won in de ochtendronde van de doorgaans oerdegelijke Henk Kalk. In de middagronde verschalkte hij voormalig kampioen Jos Stokkel met een zeer fraaie combinatie.

In toernooibase verzucht Ron Heusdens dat het voor oudere jongeren toch wel zware sessies zijn. Twee ronden op een dag, lange reizen. En zo is het. Zo miste hij tegen de avontuurlijke Jan van Dijk de winst. 

25 januari om 9.30 uur gaat het damfeest verder met de derde en vierde ronde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten