zondag 26 januari 2020

Nacompetitie kan Apeldoorners niet boeien

DCA heeft in de 1e ronde een 4-8 nederlaag geleden tegen PDC Putten. Echt schokkend was dat niet. DCA eindigde derde in de reguliere competitie en reikte zo tot het extra toetje. Doordat de eerdere resultaten tegen de tegenstanders gehandhaafd werden, begonnen we dus met zero points. Leuk? Nee, bezigheidstherapie. En toch een leuke avond. Diverse partijen voor de onderlinge en Alexander Presman speelde op twee borden een oefenpartij tegen Albert Borreman en Frans de Jonge.

Tegen Putten verliep het aanvankelijk nog zeer redelijk. Marco Veneboer won overtuigend van veteraan Herman Cousijnsen. Marco kon zo de rest van de avond op zoek naar zijn autosleutels en werd ook zaterdag weer in het clubgebouw gesignaleerd. Willem van Starkenburg speelde wederom sterk en trof in ons meervoudig oud-lid Jan van de Veen een bekende tegenstander. Willem speelde degelijk maar fopte zichzelf in het late middenspel. Helaas ging het daarna snel bergafwaarts. Hans Luchies, de reus met het judo postuur, mishandelde zijn gezonde stand en was daarmee te lief voor tegenstander Visser. Vervolgens nam Peter Aartsen de verkeerde variant tegen Henk Timmer.

Nog twee borden gaande. Fred van Amersfoort vond in Peter Frans Koops een avontuurlijke speler. Koops nam een boeiende voorpost die objectief bezien dubieus was. Fred besloot zijn geliefde omsingeling te proberen. Vrij snel was een vervlakkende afwikkeling mogelijk die bewust niet genomen werd. Vervolgens weer eens onnavolgbare tijdnood met vele zetten binnen een minuut. De resterende stand was analytisch een probleem geworden, maar een leuk offer bracht een leuke remise. Hans van Hal tegen Kieft zou uiteindelijk remise worden. Hans stond gewonnen, Kieft verdedigde zich taai en ontsnapte nog. Al met al was de 4-8 nederlaag niet onterecht. 

Nog twee ronden te gaan waarin niets meer op het spel staat. De komende weken gaan we kijken of we een team kunnen  smeden waarmee we op zaterdag gaan spelen in de landelijke competitie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten