vrijdag 30 november 2018

De mannen slaan weer toe

De 5-7 overwinning in Harderwijk betekent dat DCA nog in de race is voor promotie naar de Gelderse Hoofdklasse. Echt soepel verliep het niet en eigenlijk voldeed alleen de teamleider aan de verwachtingen: weer een nederlaag. Welke smoes heeft hij nu weer? Het antwoord is even onthutsend als ongeloofwaardig. Hij legt de schuld bij de haptonoom van het team, de meegereisde voorzitter.

dinsdag 20 november 2018

Halve Finale NK toegewezen aan DCA

Dammers met historisch besef kunnen weer  smullen van de damsport in Apeldoorn. Zoals al in het artikel over de simultaan van Ton Sijbrands valt te lezen, het NK dammen en Apeldoorn hebben een innige band. Het doet ons dan ook veel plezier dat een gedeelte van de halve finale door DCA georganiseerd mag worden.

vrijdag 16 november 2018

Ruime zege op taai Ederveen

DCA speelde eindelijk eens een thuiswedstrijd en dat betekende een goed gevulde zaal. Voor de onderlinge werden ook nog vier wedstrijden gespeeld. Onze schakende dammer Ed was aanwezig als fotograaf, topdammer Alexander Presman  als toeschouwer en voorzitter Harald veilig verstopt in een file op de A1. Kortom, deze avond kon nooit fout gaan.

maandag 5 november 2018

DCA speelt ook in Lunteren gelijk

De NS was vrijdag spelbreker door de reis van onze Frans de Jonge te verhinderen met diverse spoorstremmingen. Dat betekende dat uw teamleider alsnog achter het bord moest plaatsnemen en wel tegen de sterke Arno Bos. Een ingewikkelde partij waarin beide spelers er hard invlogen. Laat ik de uitslag nog maar even geheim houden. Door de afwezigheid van Frans viel het tactisch plan een beetje in duigen. Op de parkeerplaats van het denksportcentrum dus nog even aangepast. U kent dat wel, kladje papier, net doen of je democratisch overleg voert en dan uiteindelijk de opstelling maken die je als ongekozen teamleider het liefst ziet. Vervolgens stap je dan over in de auto van de voorzitter die als chauffeur zijn nut mag bewijzen. Harald zegt nog netjes dat mijn binnenlicht nog brandt, maar een ieder die mij kent weet dat ik aanwijzingen zelden serieus neem.